Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

 Аналітичний центр балканських досліджень запрошує на унікальний онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан". 


Євроатлантичні інтеграційні прагнення України проявили себе із відновленням Незалежності. Європейський Союз офіційно визнав Незалежність України у грудні 1991 року. У 1992 році розпочалися відносини з НАТО. Україна проявила намір розбудовувати відносини з Європейським Союзом  у 1993 році, ВРУ ухвалила відповідну постанову. У 1998 році схвалена Стратегія інтеграції України до ЄС, а у 2000 році - Програма інтеграції України до ЄС. У цій програмі зазначили довготермінову стратегічну мету - європейська інтеграція України. У 2008 році Україна подала заявку на План дій щодо членства в НАТО. У 2017 році набула чинності Угода про Асоціацію між Україною з ЄС. У 2022 році Україна отримала статус кандидата, а в 2023 році Рада Європейського Союзу вирішила розпочати переговорний процес щодо вступу України до ЄС. У 2022 році Україна подала заявку на пришвидшений вступ до НАТО у зв’язку з агресією рф проти України. Такі затяжні євроатлантичні інтеграційні процеси для України.


Балканські країни мають свій власний шлях розвитку відносин з ЄС та НАТО. Даний курс дасть можливість слухачам вивчити досвід держав Балканського регіону в їхніх євроатлантичних рухах, а саме: особливості вступу Греції до ЄС і НАТО; “Східноєвропейське розширення": кейси Румунії та Болгарії; Пост’югославські країни: Словенія і Хорватія; Західні Балкани: від обіцянок до конкретних дій; Балканський досвід для України.


Початок курсу з 21 березня 2024 року. Тривалість - 12 тижнів

Вартість курсу: 4 000 грн., для випускників та слухачів Міжнародної сертифікатної програми з балканістики  - 3000 грн. Можлива оплата частинами.

Програма має академічний характер, заняття - лекційні, семінарські -  щосереди та щочетверга о 20:00 (за Києвом). Після успішного завершення курсу слухачі отримають сертифікати.

Реєстрація: https://forms.gle/3pVJetjR9ykspmgQ9 

Є запитання? Пишіть: balkanskihdoslidzen@gmail.com


Організатор: ГО "Аналітичний центр балканських досліджень".

Ми у соцмережах: Facebook_Group , Telegram


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики