Катерина Шимкевич розповіла про воєнні злочини рф в Україні під час виступу в парламенті Хорватії

Катерина Шимкевич, 
керівниця Аналітичного центру балканських досліджень

18 січня 2024 року у конференц-залі парламенту Республіки Хорватія відбулася Перша міжнародна наукова конференція "Захист прав людини в 21ст.". Керівниця Аналітичного центру балканських досліджень Катерина Шимкевич виступила із доповіддю "Порушення прав людини та воєнні злочини росії в Україні з 2014 року" .

"Війна в Україні триває не два роки, а десять. росія здійснила акт агресії у 2014 році. І з того часу вона почала порушувати права людини на території Криму і на тимчасово окупованих територіях", - зауважила під час свого виступу Катерина Шимкевич.

Як наголошує керівниця Центру балканських досліджень, російська федерація здійснює незаконне позбавлення волі громадян України, депортації, зґвалтування, а також додає, що до повномасштабного вторгнення рф приховувала скоєні нею воєнні злочини. "Після повномасштабного вторгнення вони почали демонструвати зґвалтування, насильство, вивезення дітей до Росії, вбивства мирних жителів, руйнування культурних, історичних та архітектурних пам’яток. пам’ятників, спалення книг з історії та літератури України", - продовжує Катерина Шимкевич.

Запрошуємо переглянути запис конференції. Виступ Катерини Шимкевич з 48:30.


Захід організовано Комітетом з прав людини та прав національних меншин парламенту Хорватії, Українською громадою міста Загреба та Ради міського округу Горня Дубрава з нагоди відзначення Дня міжнародного визнання Республіки Хорватія. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики