Обличчя Аналітичного центру балканських досліджень: Анатолій Демещук

 


Народився 22 лютого 1994 р. у місті Біла Церква (Київська область, Україна). У завершив з відзнакою Білоцерківський державний ліцей у 2010 р. Три роки поспіль займав призові місця на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з історії.

У 2010-2016 рр. навчався на історичному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка на кафедрі давнього та нової історії України, а згодом – кафедрі історії південних та західних слов`ян. У 2016-2020 р. завершив аспірантуру на кафедрі історії Центральної та Східної Європи історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. У квітні 2021 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеню доктора філософії за спеціальність 032 «Історія та археологія» на тему «Зовнішня політика Республіки Хорватія (1991-1999 рр.)». У 2017-2018 рр. стажувався на Факультеті політичних наук Загребського університету (Хорватія).

Автор численних публікації наукового та публіцистичного характеру на тему історії країн Західних Балкан у ХХ ст., сучасної політичної ситуації в регіоні, а також міжетнічних відносин на теренах колишньої Югославії.

У 2016 р. році працював екскурсоводом у Національному музеї історії України у Другій світовій війні (Київ). У 2018-2021 рр. працював міжнародним оглядачем в Українському національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ.

Із листопада 2021 р. – другий секретар Посольства України в Чорногорії.

Вільно володіє українською, російською, англійською, сербською та хорватською мовою, а частково – польською та болгарською.

Сфера дослідницьких інтересів: історія країн Південно-Східної Європи, сучасна політика пам`яті та міжнаціональні відносини в країнах Західних Балкан, посттоталітарна трансформація в колишніх соціалістичних країнах Центральної та Східної Європи, слов`янські мова, етнографія народів Балкан та географія регіону, військова історія Європи.

Знайомтеся також: 

Обличчя Аналітичного центру балканських досліджень: Катерина  Шимкевич

Обличчя Аналітичного центру балканських досліджень: Юлія Самойленко

Обличчя Аналітичного центру балканських досліджень: Наталія Малиновська


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики