Аналітичний центр балканських досліджень зареєстрував журнал "Міст: Україна - Балкани"

25 квітня 2024 року на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення було розглянуто заяву ГО "Аналітичний центр балканських досліджень" про реєстрацію суб'єкта у сфері  друкованих медіа і вирішено  зареєструвати та внести до Реєстру суб'єктів у сфері друкованих медіа ГО "Аналітичний центр балканських досліджень". 


Аналітичний центр балканських досліджень видаватиме журнал "Міст: Україна - Балкани". Про це йдеться в рішенні №1387 від 25.04.2024 року.

"Кожен аналітичний центр, який серйозно займається своєю діяльністю, повинен мати власне  видання. І, маємо надію, що наш часопис стане місточком між нашою державою та державами Балканського регіону. Недарма ми взяли за назву "Міст: Україна - Балкани", - каже керівниця Аналітичного центру балканських досліджень Катерина Шимкевич.

Країни Балканського півострову залишаються на периферії уваги ЗМІ України. Аналітичний центр балканських досліджень має на меті заповнити цю прогалину в інформаційному полі. Створення журналу допоможе поширювати знання в Україні про Балканські держави. Журнал виходитиме один раз у квартал. 

"Балкани для нас, українців, є дуже близькими. І переді мною, як головним редактором, стоять певні виклики: підсилити інформаційний простір України нашим журналом, висвітлювати сучасні українсько-балканські взаємини та міждержавні відносини, розповідати про історичні зв’язки між нашими країнами, зміцнювати стосунки з українцями на Балканах", - підсумовує Наталія Малиновська.

Нагадаємо, Аналітичний центр балканських досліджень проводить освітні заходи. Один раз на рік проводиться набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики. Також Центр організовує відкриті лекції. Підписатися на Ютуб-канал тут.

Окрім того Аналітичний центр балканських досліджень проводить програму стажування з метою виховання майбутніх науковців та зростання експертного середовища.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики