Посольство України в Албанії повідомило про кількість громадян України в Албанії від часу агресії РФ проти України (документ)

Від часу військової агресії Російської Федерації проти України за даними Державної поліції Республіки Албанія на території країни станом на 30.06.2024 перебуває 11 759 громадян. Про це повідомляє посольство України в Албанії на редакційний запит журналу "Міст: Україна - Балкани"

Світлина з відкритих джерел

У відповіді посольства наголошується, що "Урядом Республіки Албанія 18.03.2022 прийнято рішення №169 про спрощені умови перебування громадян України на території країни, згідно якого громадяни України можуть перебувати в Албанії без оформлення дозволу на проживання в країні протягом 1 року. Два роки поспіль до цього рішення вносилися зміни з метою продовження цього терміну на подальший рік. Отже, документальні підтвердження легальності перебування (дозвіл на проживання, гуманітарні посвідки, тощо) громадянам України міграційними органами Албанії не видаються".


18 березня 2022 року Рада Міністрів Уряду Республіки Албанія ухвалила рішення №173. Відповідно до документу всі громадяни України, які знаходяться на території держави, знаходяться під тимчасовим захистом.

Посольство України в Республіці Албанія також звертає увагу, що на сайті дипломатичного відомства можна ознайомитися з нормативними документами щодо питання перебування громадян України на території Албанії.

Нагадаємо, акт агресії РФ проти України здійснено 20 лютого 2014 року.

Як раніше повідомляло посольство України в Чорногорії, станом на червень 2024 року 4 276 осіб продовжили тимчасовий захист для громадян України у Чорногорії. 

Зазначимо, що Аналітичний центр балканських досліджень заснував і видає щоквартальний часопис "Міст: Україна - Балкани".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики