Стало відомо про кількість громадян України, які отримали тимчасовий захист у Румунії

Світлина з відкритих джерел

У Румунії тимчасовий захист отримали 173 335 громадян України. Про це імейлом повідомляє посольство України в Румунії. У відповіді на редакційний запит журналу "Міст: Україна - Балкани" посольство також наводить дані УВКБ ООН, що станом на 07.07.2024 року на території Румунії перебуває 77 900 осіб.

Скріншот відповіді посольства України в Румунії

Нагадаємо, за інформацією посольства у Молдові станом на третє червня 2024 року у Молдові статус тимчасового захисту отримало понад 40 тисяч громадян України. 

Посольство України в Хорватії повідомляло, що станом на восьме липня 2024 року в Республіці Хорватія перебуває 25 556 громадян України, які отримали тимчасовий захист. 

Посольство України в Чорногорії наводить цифри: станом на червень 2024 року 4 276 осіб продовжили тимчасовий захист для громадян України у Чорногорії. 

А посольство України в Албанії інформувало, що в цій державі від часу військової агресії Російської Федерації проти України за даними Державної поліції Республіки Албанія станом на 30.06.2024 перебуває 11 759 громадян України. Зазначається також, що документальні підтвердження легальності перебування (дозвіл на проживання, гуманітарні посвідки, тощо) громадянам України міграційними органами Албанії не видаються. Відповідно всі громадяни України, які знаходяться на території держави, знаходяться під тимчасовим захистом.

Нагадаємо, вийшов друком перший номер журналу "Міст: Україна - Балкани". Зі змістом ознайомитися можна тут. Придбати друкований номер можна за покликанням.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розпочався набір на онлайн-курс "Євроатлантична інтеграція Балканських країн: від Греції до Західних Балкан"

Розпочалася Міжнародна сертифікатна програма з балканістики

Оголошується набір на Міжнародну сертифікатну програму з балканістики